Cookie og privatlivspolitik

Proteinpulver er over de sidste år blevet mere populært i takt med at fitness kulturen har haft sit indtog over Danmark. De fleste har sikkert prøvet at stå nede i fitnesscenteret og overvejet at købe proteinpulver. Hvis det kan hjælpe med træningen, så er det da værd at prøve? Det det afholdt mig fra at købe det til en start, var de myter der var omkring proteinpulver, som at det var farligt og at de kun var bodybuildere der indtog det. Denne artikel vil derfor klarlægge hvilke bivirkninger proteinpulver har.

Først og fremmest er proteinpulver egentlig koncentreret protein fra mad. De fleste kan derfor opnå deres proteinbehov igennem deres kost. Har du dog problemer med at spise nok proteinholdig kost eller er det for dyrt, kan proteinpulver være løsningen for dig.

Hvilke konsekvenser har det?

Du kan få en mindre ren hud
Nogen personer oplever, at proteinpulver kan have en negativ påvirkning på din hud.

Mave problemer

Hvis du ikke er vant til at indtage store mængder af protein, kan du godt risikere at få maveproblemer. Nogen får mere luft i maven og andre skal mere på toilettet. For at vænne maven til det forøgede indtag af proteiner, kan du med fordel bruge en loading fase, hvor du så småt trapper op.

Du kan være allergisk

Hvis du har mælkeallergi eller er laktoseintolerant, skal du være opmærksom på hvilken type af proteinpulver du køber. Det er heldigvis muligt at finde proteinpulver som er vegansk eller uden laktose.

Du skal dog være opmærksom på, at disse bivirkninger langt fra gælder for alle og konsekvenserne er ofte ikke værre, end at de stopper, når du stopper med at indtage proteinpulver.

Vil du gerne vide mere om proteinpulver eller andre typer af kosttilskud, har kosttilskudsguiden.dk en god guide om emnet.

Luk menu