Cookie og privatlivspolitik

Hvornår skal du indtage dit proteinpulver

Her har vi samlet tre korte tidspunkter, hvor du kan indtage dit proteinpulver. Læser du kort overskrifter, vil det for nogen give sig selv, for andre vil være til overraskelse. Vi anbefaler, at du læser den tilhørende tekst, så er vi sikre på, at du får et god råd og ny viden med på vejen. Det skal kort nævnes, at proteinpulver aldrig må erstatte dine normale måltider, men skal fungere som et supplement.

Før træning

De fleste tænker nok, at proteinpulver er til efter træning. Det ser man da også i største udstræk er tilfældet. Dog kan man også sagtens indtage proteinpulver før træning. Det forholder sig nemlig sådan, at kroppen har godt af at have noget at “køre på”. Derfor kan man med fordel indtage nogle proteiner og kulhydrater ca. en time før ens træning. Dit proteinindtag behøver her selvsagt ikke at være proteinpulver. Dog kan mange opleve, at det er mere behageligt at træne med en let shake i maven frem for en bøf eller lignende. Hvis du vil have styr på træning og kost, så anbefaler vi, at du besøger Fitit. Her er der også nogle kostplaner, hvor proteinpulver indgår til før-trænings måltidet.

Efter træning

Denne giver nok sig selv og du har helt sikkert hørt den før. “Drik dit protein inden for 20 minutter efter træning” lyder udmeldingen ofte. Grunden til dette, er at man mener, at der foreligger en “anabolsk vindue”, som mange kalder det. Hermed menes der, at der er et vindue i tiden efter træning, hvor kroppen er mere modtagelig over for næringsstoffer – heraf bl.a. proteiner. Den videnskabelige evidens til at understøtte dette er dog sparsom. Dette ser man en del af indenfor fitness og træning. Det er også heraf at udtrykket broscience er opstået. Dog mener vi, at alt tyder på, at der må være noget om snakken. Næsten alle indtager proteiner hurtigt efter træning. Om det er i form af en protein shake eller mad. Heraf anbefaler vi også, at indtage dit proteinpulver efter træning. Når vi skriver indtage skyldes det selvsagt, at du ikke nødvendigvis behøver at drikke dit proteinpulver. Du kan eksempelvis også spise det. Her kan vi anbefale, at du prøver vores opskrift på protein pandekager.

I løbet af dagen

Du behøver faktisk ikke, at indtage dit proteinpulver før eller efter træning. Det kan være en glimrende måde at få flere proteiner ind. Her kan man med fordel bruge det i sit bagværk. Dette kunne eksempelvis være protein pandekager, som vi også har linket til ovenstående. Det vigtigste at have for øje, er blot at man spiser efter sin målsætning. Vil du gerne tabe dig, så skal du spise efter dette. Vil du gerne tage på, så skal du spise efter dette. Her kan vi anbefale at beregne dit ligevægtsindtag. Så har du langt bedre styr på, hvor mange kalorier du kan/skal indtage

Luk menu