Cookie og privatlivspolitik

Proteiner er en vigtig del af muskelopbygningen, som også kaldes hypertrofi. Hypertrofi sker når muskelfibrene i musklerne rives over for derefter at vokse sammen igen. Det er er her musklerne vokser sammen større og stærkere, for at undgå at komme på “overarbejde” igen.

Som en del af byggestenene i denne proces har vi proteiner, som kan betragtes som kroppens byggesten. Så hvis du ikke indtager nok protein når du styrketræner, har kroppen ikke nok byggesten af genopbygge med.

Men hvor mange proteiner skal man så have om dagen?

For at holde din hjerne, muskler og andre organer kørende skal du ikke nødvendigvis have for mange proteiner. Du skal have proteiner, så du kan opbygge muskler, men spiser du mere en din krop kan optage, spiller du dine penge/tid. Du skal ca. have 1,5 gram protein om dagen, for hvert kilo du vejer. Hvis du træner lidt, får du højst sandsynligt tilstrækkeligt med protein igennem din kost. Du får nemlig allerede proteiner igennem fødevarer som kød, æg, fisk, skyr, nødder, bønner og mange flere ting, som du typisk får igennem din kost.

Træner du seriøst, kan du forhøje indtaget til 1,7 gram pr. kilo du vejer. Er du en stor mand, kan det blive små-dyrt, at spise kylling uafbrudt for at få nok proteiner. Det er her proteinpulver kan er et godt supplement.

Der er 3 primære årsager til at indtage proteinpulver:

1. Det er billigere at supplere op med proteiner igennem proteinpulver end igennem f.eks. kød.

2. Det er en nem og hurtig måde at få proteiner i løbet af dagen. Er du f.eks på arbejde, kan en proteinshake virke, som en god snack eller mellemmåltid med masser af proteiner. En proteinbar fungerer også godt her – den er dog noget dyrere i forhold til hvor meget protein du får ud af det. Det er også godt for musklerne at få sine proteiner efter træning, da kroppen på den måde har noget at arbejde med, med det samme.

3. Du skal også bruge mindre tid på madlavning, eftersom du ikke behøver at lave lige så meget mad til madpakker, eller lige så omfattende aftensmad. Det er derfor lettere at spise et stykke rugbrød og derefter supplere med en proteinshake.

Proteiner inden du skal sove

Det er også en fordel at indtage proteiner inden du skal sove, da størstedelen af din restitution foregår om natten. Det hjælper med at blive stærkere og giver dig en hurtigere muskeltilvækst. Hvis du ikke spiser efter du har fået aftensmad kl. 19 og først spiser morgenmad næste dag kl. 07, er det 12 timer hvor du ikke få noget protein – du kan derfor tage en proteinshake eller proteinbar en time inden du skal i seng. Du skal dog være opmærksom på det kan påvirke din søvn negativt.

 

Luk menu